Door Bart Jonker
Heemstede – Het is op 6 mei alweer een jaar geleden dat Restaurant Inheems van Bas en Natalja Pieterse aan de Zandvoortselaan 127 in Heemstede zijn deuren opende en zich sindsdien mag rekenen tot een van de meest hoogstaande culinaire hoogtepunten in onze regio. Chef-kok Bas Pieterse bereidt en presenteert zijn eigentijdse gerechten als geen ander met zijn eigen creatieve en verrassende handtekening binnen een pure smaaksensatie van lokale producten.
Jubileumactie ‘All Inheems’
Om stil te staan bij het eenjarig bestaan pakt Restaurant Inheems feestelijk uit met een speciale jubileumactie ‘All Inheems’. All Inheems is een spectaculair all inclusive-menu: een totaal verzorgde avond die bestaat uit een vijfgangenmenu met een bijpassend wijnarrangement met tafelwater, een bruisend aperitief en koffie. Dit alles voor 100 euro per couvert. “In ons All Inheems-menu worden de vijf beste gerechten verwerkt die het afgelopen jaar bij ons de revue hebben gepasseerd, juist omdat we nu een jaar bestaan”, vertelt Bas Pieterse opgetogen. “Zo maken onder meer Hollandse asperges, de Spaanse Pata Negra-ham en tam gevogelte in het hoofdgerecht deel uit van dit menu. We sluiten af met een heerlijk mandarijnendessert. Dit wordt het menu voor de maand mei met de voor deze maand toepasselijke seizoeningrediënten, vers en lokaal. Natuurlijk is er tevens een alternatief vegetarisch menu indien gewenst, die we altijd standaard in ons vijfgangenmenu opnemen. Het All Inheems-menu kan alleen van tevoren gereserveerd worden via het contactformulier op onze website https://www.restaurantinheems.nl/.”
Opening binnentuin
“Dat is echter nog niet alles, want wij zijn heel blij dat we medio mei onze nieuwe en stijlvolle binnentuin mogen openen”, vervolgt Bas Pieterse. “Deze binnentuin is een nieuw terras dat plaats biedt aan circa 30 personen. Zo kunnen we er nog een smaakvoller geheel van maken: dat geldt voor zowel onze gerechten als voor heerlijk buiten tafelen op een mooie warme avond.”
Exclusieve Cordemeijer worstjes bij de borrel
“Daarnaast blijft natuurlijk ons vertrouwde voorterras, om bijvoorbeeld heerlijk te borrelen. Voor de borrelplateaus zijn we een samenwerking aangegaan met Cordemeijer Charcuterie in Haarlem, die heerlijke ambachtelijke Italiaanse worstjes maakt. Cordemeijer heeft zelf in Italië meegelopen bij de beste worstenmakerijen, om de originele receptuur te verkrijgen. Deze worstjes zijn een echte delicatesse op de borrelplank. Borrelen kan bij ons ook met onze speciale alcoholvrije cocktails, dus handig als je de BOB bent en nog moet rijden. Kun je toch gezellig mee borrelen. ”
Meerdere zondagen open
“Inheems is op meerdere zondagen open, zoals op Moederdag en Vaderdag (alleen diner). Check hiervoor de website https://www.restaurantinheems.nl/, alsmede voor de zondagsspecials die hierop te vinden zijn. ’s Avonds zijn we geopend, vanaf 18.00 uur inloop. Ook hier geldt even van tevoren reserveren. À la carte dineren is eveneens mogelijk. Ook kunt u zich desgewenst via de website voor onze nieuwsbrief inschrijven en op onze Facebookpagina zijn onze culinaire suggestieseveneens te vinden.”
Top tien classificering
Ten slotte deelt Bas nog even een fraaie opsteker. “We hebben als restaurant een mooie top tien classificering van de Restaurantweek Dining City gekregen, daar zijn we supertrots op! Hiervoor hebben we een speciaal viergangenmenu, dat nog loopt t/m 30 april.”
Foto: Heerlijk dineren bij Restaurant Inheems. Fotograaf: Ton van Veen.