Door Bart Jonker
Heemstede – Heemstede en omgeving is sinds een paar weken een nieuw restaurant rijker aan de Zandvoortselaan 127 in Heemstede: ‘Restaurant Inheems’. Dit uitnodigende etablissement is nu echt zo’n restaurant waar je helemaal blij van wordt. Authentiek, origineel en lokaal, vol bevlogenheid gerund door het sympathieke echtpaar Natalja en Bas Pieterse, die gastvrijheid en culinair in hun genen hebben zitten en een groot scala aan horecaervaring bezitten.
Laagdrempelig
Dit gevoel van bevlogenheid maakt al direct meester van je zodra je restaurant Inheems binnengaat. Stijlvol en elegant ingericht, een keurige en verfrissende ambiance waar je je direct thuis voelt. Ingenieus bedacht door Natalja Pieterse zelf. Ook over de naam ‘Inheems’ heeft het jonge stel goed nagedacht. Die verwijst naar het gehele concept met een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor lokaal (met de nadruk op de producten), anderzijds voor ‘In Heemstede’. Het restaurant heeft zelfs een kleine tuin achter waar buiten gegeten kan worden. Restaurant Inheems is niet ‘over the top’, maar laagdrempelig en toegankelijk in ieder opzicht. Een redelijke prijsstelling voor hoogstaand en culinair uit eten gaan. Dat geldt ook voor de menukaart, die bestaat uit originele en mooie klassieke gerechten met de Franse inslag en een eigen twist van chef Bas Pieterse. Gedurfd en creatief voor een ultieme smaaksensatie. Je kunt kiezen uit diverse menuconcepten (3, 4, of 5-gangen) of à-la-carte. Altijd vers bereid met producten die waar mogelijk worden afgenomen van lokale leveranciers. En wat voor gerechten: wat te denken van bijvoorbeeld een klassieker als steak tartaar met mosterd, croutons en eidooier? Of geroosterde paling met rode biet, waterkers en mierikswortel? Een culinair hoogstandje als gebraden zeeduivel met hazelnootboter? Of runderbavette met pommes dauphine? Inheems serveert desgewenst ook vegetarische gerechten. Het restaurant is ook open voor lunch en borrels. De borrelkaart bevat heerlijke ‘bites’.
Sommelier aanwezig
Geen wonder dat deze gerechten bij restaurant Inheems hoge ogen gaan scoren, want Bas Pieterse is een chef kok met een indrukwekkend cv. Hij was laatstelijk chef kok bij het gerenommeerde restaurant ‘De Jonge Dikkert’ in Amstelveen en verwierf zijn culinaire passie tevens in het Amstel Hotel en bij restaurant ‘De Bokkedoorns’ in Overveen. Geen kleine jongens dus. Zijn echtgenote Natalja weet waar ze over praat als het gaat over een vriendelijke onthaal en gasten in de watten leggen, want zij geniet hierin al een jarenlange ervaring. En om alles compleet te maken, beschikt restaurant Inheems tevens over een fraaie wijnkaart met wijnen uit de gehele wereld én sommelier Esther Tindal, die klanten graag een toepasselijke wijn bij het gekozen gerecht adviseert. Uit eten bij Inheems is dus in ieder opzicht een waar genot.
Ten slotte gunt chef kok Bas Pieters de redacteur trots een blik in de moderne keuken, waar de heerlijke geuren van verse kruiden je betoveren en de mooie gerechten een weldaad voor je smaakpapillen zijn. Je krijgt spontaan trek. Heemstede en omgeving is weer een mooi restaurant rijker!
Meer informatie en reserveren via: tel.nr.: 023-8882385. Website: https://www.restaurantinheems.nl/. E-mail: mailto:info@restaurantinheems.nl. Openingstijden: woe/do/vrij lunch: 12- 14 uur, woe/do/vrij/zat borrel en bites: 16-18 uur, woe/do/vrij/zat diner: 18-21.30 uur.
Foto: Het team van restaurant Inheems heet u van harte welkom: v.l.n.r.: Natalja en Bas Pieterse en sommelier Esther Tindal. Fotograaf: Ton van Veen.