ZAKELIJK-NIEUWS-LANDELIJK
Al jaren speelt het thema duurzaamheid een steeds bepalender rol in de levensstijl van Nederlandse huishoudens. We zetten de thermostaat een graadje lager in het najaar, we investeren massaal in zonnepanelen en het verbeteren van de isolatie in huis, enzovoorts. Onderdeel van deze duurzame levensstijl kan ook de bewuste keuze voor bijvoorbeeld een iPhone- of Samsung reparatie, boven het vervangen van deze apparaten zijn. Waar voorheen al na twee of drie jaar gekozen werd voor de aanschaf van een nieuwe smartphone, loont het om zo’n aankoop uit te stellen. Een reparatie van een kapot toestel is niet alleen duurzaam, maar levert daarbij een financiële besparing op. In dit artikel lees je er meer over.
Tip: in de omgeving van Heemstede vind je verschillende lokale reparateurs, die zo’n reparatie aan een smartphone, tablet of laptop voor je uit kunnen voeren.
Elektronica vaak snel en relatief eenvoudig te herstellen
Kapotte apparatuur valt vaak relatief makkelijk te herstellen. Immers, een defect aan een Samsung smartphone of een iPad van Apple wordt veelal veroorzaakt door schade aan een of enkele onderdelen. De overige onderdelen verkeren hierbij nog in goede staat, wat ertoe leidt dat het vervangen van de versleten componenten voldoende is om nog jaren plezier te hebben van het toestel. Kies voor het vervangen van de accu, voor het vernieuwen van de luidspreker of bijvoorbeeld volumeknoppen, enzovoorts.
Toestel binnen een half uur weer terug
Rond Heemstede, onder meer in Haarlem, vind je partijen die een kapot toestel binnen een half uur voor je kunnen herstellen. Zo hoef je nooit lang te wachten! Daarbij bieden deze lokale bedrijven verschillende andere voordelen. Er hoeft bijvoorbeeld niets betaald te worden, als blijkt dat een reparatie niet uitvoerbaar is. Ook voor het stellen van een diagnose wordt niets in rekening gebracht bij de consument.
Voorkom schade aan elektronica met een beschermhoes
Nog beter dan het laten herstellen van bijvoorbeeld een gebarsten scherm, is het voorkomen hiervan. Dat doe je door je elektronica te combineren met een beschermhoes. Zou je een laptop of telefoon altijd in je tas meenemen, dan is de kans op krassen en schade aan bijvoorbeeld de oplaadconnector relatief groot. In een tas bevinden zich vuildeeltjes, die zich in de poorten of oplaadconnector van een laptop en telefoon ophopen. Naarmate die ophoping groter wordt, zal het opladen ervan moeizamer gaan. De oplaadkabel maakt steeds minder goed contact met de oplaadconnector.