Heemstede – Een heerlijk borrelhapje met stevige een bite, als kipgerecht bij de Indische rijsttafel of als gerecht bij de bami- of nasi gorengschotel: kippenpootjes in pittige kerrie. Wij namen ze laatst ook in de picknickmand mee. Heerlijk!
Benodigdheden (4 personen):
Versgeperst sap van twee sinaasappels
1 kilo kleine kippenpootjes en/of vleugels (heten ook wel borrelhapjes)
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook fijngehakt
1 eetlepel sambal
Olie om in te bakken
2 theelepels laos
100 ml. kokosmelk
Kerriepoeder
Gemberpoeder
Nootmuskaat
Zeezout en versgemalen peper
2 kopjes bouillon van een basis bouillonblokje
Bereiding:
Leg de kippenpoten eerst een half uurtje in het sinaasappelsap en een scheutje olie. Smeer ze daarna in met zout, peper, nootmuskaat, gember- en kerriepoeder. Even laten intrekken.
Bedek de bodem van een braadpan met een laagje olie, het laurierblad, de fijngehakte knoflook en de eetlepel sambal. Licht aanbraden en de kip toevoegen, compleet met de marinade van het sinaasappelsap. Begieten met twee kopjes bouillon. De kippenpootjes aan beide kanten even aanbraden. Vervolgens de laos toevoegen en de kokosmelk erdoorheen roeren. De kip zachtjes laten sudderen totdat die goed gaar is, wel regelmatig begieten met saus uit de pan en omdraaien. Saus mag wat verdampen. Daarna serveren. Eet smakelijk!