Iedereen droomt, en veel ook, per jaar zo’n 2.000 keer. Wat gebeurt er in de hersenen wanneer je droomt en hoe geef je duiding aan de signalen uit je droom? De antwoorden krijg je van neuroloog Ysbrand van der Werf en psycholoog, droomdeskundige Suzanne van Doorn. Op dinsdag 9 februari, van 20:00 – 22:00 uur, vindt dit jaar het tweede Kenniscafé plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl
Iedereen heeft tussen de 5 en 7 dromen per nacht, in totaal maar liefst anderhalf tot twee uur lang, per jaar zo’n 2.000 keer. Onze dromen zijn eigenlijk nooit saai. De verhalen en emoties die we tegenkomen in dromen gaan over onszelf en onze omgeving. Maar wat gebeurt er nu in de hersenen wanneer je droomt en wat is het nut ervan? Hoe geef je (zelf) duiding aan de signalen uit je droom? Vragen waarop deskundigen antwoord geven in dit Kenniscafé.
Neuroloog Ysbrand van der Werf, wetenschapper bij het Nederlands Herseninstituut, docent bij de VU en psycholoog, en droomdeskundige Suzanne van Doorn geven een presentatie. Na een interview door gastheer Rutger de Hamer, is er volop ruimte voor jouw vragen!