Haarlem – Geweld tegen een politieagent op de Hulswitweg in Haarlem. Een scooterrijder is donderdag 16 januari daar ingereden op een politieagent.De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Heeft u meer informatie of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact met ons op.
Rond 00.15 uur reden politieagenten hun surveillance in Haarlem, toen zij een scooter zonder geldig kenteken tegenkwamen. Zij wilden de bestuurder en bijrijder controleren. Echter probeerde zij hieraan te ontkomen en reden zij vervolgens in op een politieagent. Deze werd hierbij geraakt aan het been en kwam hard ten val. De bestuurder en bijrijder vluchtten weg in onbekende richting. Zij zijn daarna niet meer aangetroffen.
De politieagent is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel en hoefde niet voor medische behandeling naar het ziekenhuis. De politieagent maakt het naar omstandigheden goed, maar is aangeslagen door wat er is gebeurd.
Meer over de verdachten
De verdachten zouden rijden op een zwartkleurige scooter. Beide droegen een zwarte boxer helm, waarvan de bestuurder een paarse gloed over zijn vizier had.
De politie zoekt getuigen en camerabeelden
De politie komt graag in contact met getuigen die ons meer kunnen vertellen over dit incident of over camerabeelden beschikken. Heeft u een camera? Kijk dan of daar tussen 00.00 uur en 00.30 uur iets vreemds of verdachts te zien is. Weet u meer over dit incident?
Neem dan contact op via 0900-8844.
Blijft u liever anoniem, maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Heeft u meer informatie of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie, onder vermelding van zaak 2025010887.
Agressie en geweld tegen politie onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.
Geweld gebruikt tegen de politie? Altijd een reactie!
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Hoe?
Politiemedewerkers zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. De politie doet altijd direct aangifte.
Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen. Schade wordt altijd verhaald op de dader.
Foto: Inter Visual Studio