Museum van de Geest voert actie op Grote Markt

Haarlem – Museum van de Geest gaat donderdag 17 oktober actie voeren op de Grote Markt in Haarlem om dreigende sluiting te voorkomen. 

Het doel van de actie is om de gemeente ervan te overtuigen dat Museum van de Geest moet blijven bestaan. Het monumentale gebouw, dat ruim 700 jaar zorggeschiedenis draagt, is uniek historisch erfgoed voor de stad Haarlem. De vrees is dat het enige museum in Nederland dat met kunst mentale gezondheid bespreekbaar maakt, binnenkort moet sluiten. Juist in een tijd waarin mentale problemen heel actueel zijn. 

Om extra aandacht te vragen voor het museum en de dreigende sluiting, is er donderdagmiddag om 15.30 uur een manifestatie op de Grote Markt. Daar zullen verschillende mensen met spandoeken en borden actie voeren om zo de aandacht te vestigen op het museum en diens missie. 

Donderdagavond 17 oktober heeft Museum van de Geest spreektijd bij de raadscommissievergadering in het stadhuis in Haarlem. Aanhangers van het museum kunnen tijdens deze vergadering plaatsnemen op de publieke tribune om zo hun steun te uiten. 

(Afbeelding Museum van de Geest)