Chris Smith stelt zijn zwerftochten te boek

Heemstede – Met een nuchtere en realistische blik neemt auteur Chris Smith (Heemstede) zijn lezers mee naar Zuidoost-Azië, in het nu en in het verleden. Zelf heeft Chris jarenlang gewerkt in de ontwikkelingssamenwerking, in vele landen zoals Indonesië, Laos en Cambodja. Maar buiten zijn werk ondernam hij zwerftochten en dat zijn de verhalen die zijn te lezen in het boek ‘In de luwte van tropenmiddagen’ – Zwerftochten door het heden en verleden van Zuidoost-Azië.

Op vrijdag 4 oktober is het nieuwe boek verschenen. Dit reisboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De zwerftochten door Zuidoost-Azië die in dit boek worden beschreven, beslaan de periode tussen 1986 en 2012 waarin de auteur in deze fascinerende regio met zijn oude beschaving en prachtige wisselende landschappen woonde en werkte. Vaak reisde hij in gebieden die buiten de begaanbare paden lagen, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, naar bergtoppen en tempels, naar het graf van zijn vader en naar zichzelf. De auteur neemt de lezer mee op zijn tochten waarbij hij de beschrijving van zijn ontmoetingen met de lokale bevolking met haar cultuur en religie afwisselt met mijmeringen over de natuur en zijn inzichten en kennis daarvan als sociaal geograaf. De verhalen worden aangevuld met analyses van de geschiedenis en de politiek. Samen met de overpeinzingen over verleden, heden en toekomst wordt dit boek een boeiende reis door Indonesië, Laos, Cambodja, Thailand en Birma.                            

Over de auteur

De auteur, geboren in het voormalige Nederlands-Indië, werkte van 1973 tot 2012 voor internationale ontwikkelingsprojecten in verschillende landen in Afrika en Zuidoost-Azië. Afgestuurd als sociaal geograaf aan de Universiteit van Groningen, was hij van 1969 tot 1983 werkzaam in Oost- en West-Afrika, waarna hij in 1985 naar Indonesië vertrok om daarna achtereenvolgens in Vietnam, Laos, Cambodja en daarna opnieuw in Indonesië te werken. Vanaf 2012 woonde hij met zijn vrouw opnieuw in Tanzania waar hij zijn werkzame leven in 1969 was begonnen. Op dit moment is hij woonachtig in Heemstede.

Foto aangeleverd door Boekscout.