Volle bak in Dorpshuis op Dag van de Ouderen

Vogelenzang – De zaal van het Dorpshuis in Vogelenzang barstte vrijdag 4 oktober uit zijn voegen. Met bijna 120 gasten was elke plek bezet op de viering van de Dag van de Ouderen. 

Johan van Buren, directeur Welzijn Bloemendaal, heette iedereen van harte welkom. Ook namens de medeorganisatoren De Zonnebloem, KBO en Oppeppers Vogelhart. Speciale dank was er voor de bewoners van de Hartekamp, zij waren in de ochtend al vroeg uit de veren om de taarten te bakken voor bij de koffie. 

Wethouder Sociaal Domein, Attiya Gamri, ook kern-wethouder voor Vogelenzang, gaf de officiële aftrap. Ze vertelde dat de Dag van de Ouderen over steeds meer mensen gaat, zeker in Bloemendaal want daar gaat de vergrijzing nog iets sneller dan gemiddeld in Nederland. Gamri: “Sommige gemeenten maken zich daar zorgen over, ik niet, wij zien in Bloemendaal vooral de positieve kanten. Onze ouderen zijn vaak actief als vrijwilliger. Ook deze dag is mede door vrijwilligers georganiseerd”. Het is wel van belang om naar elkaar om te blijven zien, benadrukte ze. Om dat gemakkelijker te maken start de gemeente, samen met Welzijn Bloemendaal, volgend jaar het initiatief ‘Lief en Leedstraatjes’. In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Maar ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Dit zorgt voor verbinding in de buurt en ook ouderen spelen daar een belangrijke rol in. Volgens Gamri is ‘Oud het nieuwe goud’. 

Na de officiële opening was het de beurt aan het duo Rolf van Rijsbergen & Angelique Wardenier. Op humoristische en speelse manier sloegen zij een brug tussen de klassieke wereld van de opera en de glitter en glamour van de musical. De zaal werd meegenomen op een muzikale reis rond de wereld. Door de ouderen werd luidkeels meegezongen op herkenbare melodieën uit My Fair Lady en Ja Zuster, Nee Zuster. 

Foto: Rolf en Angelique namen het publiek mee op een muzikale reis rond de wereld. (Foto aangeleverd door Welzijn Bloemendaal).