Spetterend feest bij Senioren Bridge Sociëteit       

Heemstede – Zondag  29 september vierde de Senioren Bridge Sociëteit haar 25-jarig bestaan in de Wintertuin van Westerduin met leden en gasten van andere Heemsteedse bridgeclubs.

Het event werd gesponsord door geemeente Heemstede en door Bridgedistrict Kennemerland. Beide organisaties onderstrepen hiermee het belang van activiteiten voor ouderen. Zoals de SBS, waardoor het mogelijk is voor senioren om in hun eigen tempo hun favoriete (denk)sport tot op hoge leeftijd te kunnen blijven beoefenen. Wethouder Sam Meerhoff kwam SBS feliciteren. Hij droeg ook anderszins bij aan het feest door als volleerd ober mee te helpen glaasjes Prosecco rond te brengen waarna allen aanwezigen konden proosten op de volgende 25 jaar. 

Clubadviseur Ron Jedema herinnerde aan het moment van oprichting: een initiatief van Hélène Alfrink, destijds bestuurslid van district Kennemerland. Hij noemde een viertal vrijwilligers dat zich jarenlang heeft ingezet voor SBS: want zonder vrijwilligers kan geen enkele club – blijven – bestaan. Er werden 6 rondjes bridge gespeeld waarbij de SBS-spelers in OW waren ingedeeld en herkenbaar waren door een badge met daarin bridgekaarten verwerkt. Deze waren speciaal ontworpen door Madelon, die ook zorgde voor het vlaggenlint gemaakt met speelkaarten. Intussen werden alle aanwezigen royaal voorzien van lekkere drankjes en hapjes. Paul Herber, in Heemstede zeker geen onbekende, maakte het feest onvergetelijk met heerlijke liedjes uit vroegere en recente jaren. 

Hélène Alfrink, initiatiefneemster in 1999, en een viertal oud-vrijwilligers Henny, Emy, Niek en Ron, werden natuurlijk even in het zonnetje gezet. Want ook dat hoort bij een jubileumviering. Al met al was het een heerlijk feest, uitgedacht en georganiseerd door Veronica en Jannie, nu vrijwilliger/begeleider bij SBS. De bridgesociëteit heeft intussen door – zoals dat heet –  natuurlijk verloop weer plek voor nieuwe spelers. Meer weten hierover? Stuur dan een mailtje naar jawizwa@gmail.com.      

Foto: Hélène Alfrink, initiatiefneemster in 1999, en een viertal oud-vrijwilligers Henny, Emy, Niek en Ron, werden natuurlijk even in het zonnetje gezet. (Foto aangeleverd door SBS)