Concert: Dwaalgast. Muziek en gedichten

Haarlem – Sociëteit Vereeniging Haarlem organiseert op zondag 6 oktober het concert: Dwaalgast. Muziek en gedichten. Dit gaat om 11.00 uur van start op de locatie Zijlweg 1 Haarlem.

Publiek kan luisteren naar Emma van der Schalie (viool), Sofie van der Schalie (altviool) en Martin Tervoort (klarinet, saxofoon, gedichten). In het concert worden muziek en poëzie door elkaar heen geweven. Het trio speelt werken van Bach en Händel tot Bartók en Joey Roukens.

De unieke combinatie van de zussen Emma en Sofie van der Schalie, die al van kinds af aan een muzikaal duo vormen, levert op het podium een buitengewone chemie op die alleen zusjes met elkaar hebben. Emma is een van de violistes en oprichters van Fuse, dat uitgroeide tot een van de bekendste instrumentale groepen van dit moment. Sofie is als altviolist verbonden aan Amsterdam Sinfonietta en speelt in verschillende Nederlandse orkesten en kamermuziekensembles. Samen met Martin Tervoort, saxofonist, basklarinettist en dichter onder het pseudoniem Yde van Reide, vormen ze een gelegenheidstrio waarin muziek en poëzie hand in hand gaan. 

Kaarten voor leden van de Sociëteit kosten € 10,- en niet-leden betalen €15,-. Aanmelden via www.societeitvereeniging.nl/agenda/societeit-klassiek. Meer info over Sociëteit Vereeniging via 023 – 532 60 08 / info@societeitvereeniging.nl.

Foto: Emma van der Schalie (aangeleverd door Sociëteit Vereeniging Haarlem).