In Bloemendaal nog geen klimaatburgemeester

Den Haag/Bloemendaal – Gemeente Bloemendaal mist nog een Klimaatburgemeester voor de vierde editie van de Nationale Klimaatweek (NKW). Inmiddels hebben mensen in 113 gemeenten al gehoor gegeven aan de oproep tot het benoemen van een Klimaatburgemeester. In gemeente Bloemendaal zoekt het ministerie van Klimaat en Groene Groei samen met Klimaatstichting HIER nog een Klimaatburgemeester. Daarom doen zij opnieuw een oproep aan de inwoners van gemeente Bloemendaal. 

De voorbereidingen voor de Nationale Klimaatweek zijn in volle gang. Op dit moment hebben 172 Klimaatburgemeesters zich bij de beweging aangesloten. Vorig jaar zetten 245 Klimaatburgemeesters uit 99 verschillende gemeenten zich tijdens de NKW in voor het klimaat. Een Klimaatburgemeester is een voorbeeld binnen de eigen gemeente en inspireert anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Klimaatburgemeesters organiseren daarom gedurende de week, dit jaar van 11 tot en met 17 november, activiteiten in de buurt om anderen in beweging te krijgen. Samen vormen de Klimaatburgemeesters een actieve community, waarin zij elkaar inspireren, motiveren en de krachten bundelen.

Ben jij die Klimaatburgemeester?
Iedereen die iets doet voor een beter klimaat kan Klimaatburgemeester worden. Denk daarbij aan acties die bijdragen aan een bewuster bestaan, of dat nu kleine, persoonlijke veranderingen zijn of grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Zo zijn er Klimaatburgemeesters die samen de straat vergroenen met het aanleggen van een geveltuin, die in een gasloos huis wonen, geen auto meer hebben of heel bewust spullen kopen. Maar er zijn ook Klimaatburgemeesters die hun werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Bloemendaal? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.

Foto: Gemeente Bloemendaal.