Jeugdorkest in Doopsgezinde kerk

Heemstede – Aanstaande zondag 8 september komt jeugdorkest Divertimento naar de Doopsgezinde kerk in Heemstede. Het orkest geeft een concert om 15.00 uur en het duurt ongeveer tot 16.45 uur, inclusief een pauze. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte voor een vrijwillige bijdrage die geheel ten goede komt aan het orkest.

Divertimento komt uit Haarlem. Stichting Divertimento begon 20 jaar geleden met haar eerste strijkorkestrepetities en is uitgegroeid tot een organisatie met zes orkesten voor jong en oud op twee locaties in Haarlem en staat onder de bezielende leiding van Helena van Tongeren. 

De kinderen die tijdens dit concert musiceren zijn deelnemers van het zesde Divertimento Kamermuziekkamp 2024 – Frankrijk. De 50 kinderen tussen de 8-22 jaar uit Haarlem en omgeving studeerden een week lang o.l.v. gerenommeerde kamermuziekdocenten op verschillende kamermuziekwerken. 

In Frankrijk stonden o.a. strijkkwartetten van Mozart, Dvorak, Schubert, Borodin, Haydn, Grieg, Smetana, Mendelssohn en Beethoven op het programma waaruit deze middag een selectie gepresenteerd wordt.

Belangstellenden zijn zondag van harte welkom in het kerkje aan de Postlaan 16 Heemstede.

Foto: Divertimento, het Kamermuziekkamp Frankrijk.