Christiaan Kuyvenhoven nieuwe dirigent Kennemer Jeugd Orkest

Haarlem – In september 2024 begint Christiaan Kuyvenhoven als de nieuwe dirigent van het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) in Haarlem. Het is zijn eerste aanstelling als dirigent, waarmee hij zich voor drie seizoenen aan het orkest heeft verbonden. Kuyvenhoven volgt Samuel Tamarit Otero en Matthijs Broers op.

De keuze voor Kuyvenhoven als dirigent van het KJO is voor beide partijen bijzonder. Kuyvenhoven is als pianist en presentator een gevestigde naam in de klassieke muziek. Hij is prijswinnaar van o.a. het Liszt Concours in Utrecht, trad op met dirigenten als Jaap van Zweden en Mariss Jansons bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, en presenteerde verschillende programma’s voor NPO Klassiek. Met het dirigeren maakt hij een nieuwe stap in zijn carrière, waar hij zich sinds 2020 op heeft voorbereid.

Ook het KJO staat aan het begin van een nieuwe fase. Nadat oprichter Matthijs Broers eind 2023 na 38 jaar afscheid nam zocht het orkest naar een nieuwe langdurige samenwerking. Na een aantal succesvolle invalbeurten, werd Kuyvenhoven deze zomer door het orkest en bestuur unaniem verkozen tot de nieuwe dirigent. In het bijzijn van de musici tekende hij een contract voor drie jaar.

Kuyvenhoven: “We gaan heel veel muzikaal plezier maken met deze superleuke groep. Maar ik wil ook de uitdaging met ze aangaan om in de komende jaren het niveau te laten groeien. En we missen nog wat instrumenten… dus we gaan ook hard op zoek naar meer leden!”

Ook met Kuyvenhoven als dirigent verzorgt het Kennemer Jeugd Orkest komend jaar het Herdenkingsconcert en het Spaarnestad Concert in Haarlem. Daarnaast speelt het orkest op 17 november in de Doopsgezinde Kerk, wat Kuyvenhovens debuut zal zijn. In het voorjaar 2025 staat een orkesttournee naar Denemarken gepland.

Meer informatie over Kuyvenhoven is te vinden op: https://www.kennemerjeugdorkest.nl/het-orkest/de-dirigent/

Foto: portret Christiaan Kuyvenhoven (fotograaf: Vincent Kuyvenhoven)