Unieke ‘drijf in’ bios in Heemsteedse Haven

Door Mirjam Goossens

Heemstede – De Openluchtbioscoop is inmiddels een traditie geworden in Heemstede. Ook dit jaar staat het gezellige festijn voor jong en oud op de agenda.  Rotary Club Heemstede, de immer enthousiaste organisator, heeft evenwel voor deze editie een primeur in petto. Niet de Vrijheidsdreef, maar niets minder dan de Haven van Heemstede vormt op zaterdag 7 september het decor van het evenement. De opbrengst is zoals altijd gekoppeld aan het goede doel, ditmaal de 5 scoutingverenigingen in Heemstede.                                                                                      

Drive in versus ‘Drijf in’                                                                                                   

Wie kent niet de nostalgische beelden van de Amerikaanse drive in movies van de vorige eeuw. Niet meer van deze tijd wellicht zijn die sleeën van auto’s inclusief popcorn en milkshake. Echter, hip en happening anno 2024 is de sfeervolle ambiance zoals bij het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. Laat dat nou precies dát zijn wat de organisatie voor ogen heeft met de komende Openluchtbios: publiek dat zich zowel op de kade als in een bootje vermaakt met het filmprogramma dat om 14.00 uur van start gaat en tot in de avonduren duurt.                                                            

Films op het grote doek                                                                                          

Voor de gelegenheid nemen Oscar Boeder, voorzitter van de Rotary Club Heemstede en evenementenorganisator Dirk Teeuwen alvast plaats in een sloep om hun plannen verder toe te lichten. “Wij hebben al eerder ons oog laten vallen op de Haven van Heemstede omdat deze plek centraal ligt in ons dorp en de ruimte biedt voor een groter publiek”, zegt Teeuwen. ”Wij zijn trots dat het nu wel gelukt is met vergunningen en dat het bovendien gratis toegankelijk is voor iedereen.”                                                                                                                  Wat het publiek kan verwachten vertelt Oscar Boeder: “Aan de Dreefzijde verrijst een groot geavanceerd Lcd-scherm waarop ook bij daglicht de films haarzuiver te zien zullen zijn. Daaromheen zetten we stoeltjes neer en staan er diverse foodtrucks om de inwendige mens van allerlei lekkers te voorzien. Verder zijn sloepen, maximaal 40 stuks, uiteraard welkom om vanaf het water het programma te volgen voor een bedrag van 70 euro per boot.”                                                                                            

Het vermaak én het goede doel                                                                              

Het streven is dat er voor de scouting in Heemstede een mooi bedrag overblijft. Oscar Boeder: “Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en van diverse medesponsors zoals het bedrijf van Dirk Teeuwen. Tevens hopen we dat de aanwezige foodtrucks goede zaken doen, want ook zij zijn sponsors. Dit alles ten behoeve van de jeugdorganisaties die een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Heemstede”, vervolgt de voorzitter. ”Scouting leert jongeren samenwerken, leiding geven en hun sociale vaardigheden ontwikkelen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Zij zijn op 7 september ook van de partij voor een demonstratie van hun activiteiten.”  

 Programma voor de hele familie
Wie naar Openluchtbioscoop komt kan rekenen op een veelzijdig programma voor de hele familie. Om 13.30 uur wordt afgetrapt met een interessante documentaire. Harry Opheikens heeft voor de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek een compilatie van vele foto’s gemaakt over het ontstaan van de Haven van Heemstede samengesteld in ‘Van Gasfabriek naar Havendreef’. De familiefilm ‘KNOR’ begint om 14.00 uur. Deze heerlijke animatiefilm is winnaar van het Gouden Kalf in 2022. Om 15.30 uur kunnen vader en zoon – dochter, vriend of vriendin uiteraard ook – het tegen elkaar opnemen tijdens het spannende Mario Kart Game Kampioenschap. Om 18.00 uur is het tijd voor een optreden van ‘Neighbours’, de band van Dirk Teeuwen en Ellen Toledo. Om 19.30 uur wordt nogmaals de HVHB-compilatie ‘Van Gasfabriek naar Havendreef’ getoond, alvorens de hoofdfilm start: ‘Respect’. Deze film gaat over leven van muziekicoon Aretha Franklin. De organisatie kijkt ernaar uit en rekent op massale belangstelling voor een ongetwijfeld sfeervol evenement, de perfecte afsluiter van de zomer. 

Aanmelden ter plaatse of vooraf: https://www.rotary.nl/heemstede/Openluchtbioscoop%20in%20de%20Haven%20van%20Heemstede.    

In de sloep: Dirk Teeuwen en Oscar Boeder.