Door Bart Jonker
Bloemendaal – Patisserie Leek by Paul Veldt viert een feestje! De gerenommeerde patisserie en tearoom in het filiaal aan de Bloemendaalseweg 67 is nu een jaar open in Bloemendaal. Daarnaast is het filiaal van Patisserie Leek in Beverwijk al jaar en dag een begrip met een gevestigde reputatie, sinds 1995. Velen uit Bloemendaal en omgeving weten inmiddels het ambachtelijk verse gebak, bonbons, macarons en andere heerlijke zoetigheden bij Leek in Bloemendaal te vinden. Op het moment van dit interview is het een komen en gaan van (vaste) klanten die dol zijn op het heerlijke assortiment van Patisserie Leek. En dat is niet tegen dovemans oren gezegd. Vooral de aarbeienslof, Bossche bollen en tompouces zijn er gewild en gaan massaal over de toonbank. Wat je ook kiest, gebak van Leek is altijd een feestje. Bloemendaal kan gewoon niet meer zonder deze uitmuntende patissier.
Smaaksensatie
Patissier én chef kok Mark Rademaker runt het filiaal van Leek in Bloemendaal al een jaar met verve. Iedere dag werpt hij zich met volle passie op het beste gebak. “Ons gebak is ambachtelijk vervaardigd en qua smaak in balans en niet te zoet. Gemaakt van de beste verse ingrediënten, waarop niet wordt bezuinigd”, vertelt hij trots. “Want zo ontstaat alleen die ultieme smaaksensatie, waarbij je alles proeft.”
Goddelijke tompouces
“We zijn met recht trots op onze producten. Zo zijn onze oranje tompouces met Koningsdag beoordeeld met het predikaat ‘goddelijk’. Kijk”, glundert Mark met pretoogjes, “daar doe je het voor, je wilt gewoon aan de top blijven met de allerhoogste kwaliteit. Vooral de aardbeienslof met verse aardbeien en een heerlijke crème vindt in Bloemendaal gretig aftrek. Dat geldt ook voor onze Bossche bollen met verse slagroom, die pas op het laatst wordt toegediend. Zo krijg je de echte Bossche bol: daarvoor hoef je niet naar ’s-Hertogenbosch. Deze zijn op dit moment nog eens in de actie: 4 halen, 3 betalen. Neem ook onze handgemaakte pralinés. De maat is niet te groot, zodat je alles ten volste proeft. Echt een eigen chocolademomentje om van te genieten!”
Wie jarig is trakteert
“Om ons eenjarig bestaan feestelijk te vieren, trakteren wij vanaf eind juni onze klanten bij besteding vanaf 14,95 euro op een kraskaart, waarbij je kans maakt op een gratis aardbeienslof. Deze actie loopt deze zomer tot 1 september. Kom dus gauw langs”, aldus Mark.
Meer informatie op http://www.gebakislekker.nl. Patisserie Leek by Paul Veldt, Bloemendaalseweg 67, Bloemendaal. Tel.nr. 023 576 6361. E-mail: info@gebakislekker.nl.
Foto: Mark Rademaker achter de toonbank vol ambachtelijk en heerlijk vervaardigde verse heerlijkheden. Fotograaf: Bart Jonker