Tekst en foto’s: Joke van der Zee
Haarlem – Midden in de stad stonden de afgelopen dagen de witte partytenten opgesteld om Haarlemmers – maar uiteraard ook andere fijnproevers – te laten genieten van ‘Haarlem Culinair’. Dat begon donderdag 3 augustus en eindigde afgelopen zondag.
Regen en wind speelden het evenement parten maar tegelijkertijd wisten veel geïnteresseerden het jaarlijkse ‘feest voor de smaakpapillen’ te vinden. De organisatie is er goed in geslaagd om de deelnemende restaurants een prettige uitstraling te geven, ook al is dat in een tent. Twaalf bekende en minder bekende horecagelegenheden verwelkomden de smulpaap die het neusje van de zalm (niet letterlijk) wilden proeven. Een uitgelezen promotie om eens een van de deelnemende restaurants binnen te stappen en meer te willen proeven van de kunsten van de bewuste kok.
Uiteraard kon je bijpassende wijnen proberen. De prijzen varieerden van schappelijk tot ‘ietsje meer’, maar daar lieten de Haarlem Culinair bezoekers zich niet door uit het veld slaan. Het was namelijk tevens een goede gelegenheid om gezellig te borrelen met vrienden of familie. En wat is er dan een beter gespreksonderwerp dan wat voor lekkers er op je bord ligt of in het glas zit. De regen, het weer…dát gespreksonderwerp kennen we nu wel!